Recept
« Terug naar recepten
Gevulde limoenen met makreelmousse
PT25M
Gevulde limoenen met makreelmousse
Een heerlijk gevulde limoenen met makreelmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde limoenen met makreelmousse te bereiden
Limoenen schoonboenen, halveren en uitpersen. Van onderkant van limoenhelften dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Vliezen eruit verwijderen. Van makreel 8 mooie reepjes losmaken en achterhouden voor garnering. In kom rest van makreel met vork fijnmaken. Knoflook, mayonaise, crème fraîche, 1 eetlepel limoensap, sojasaus en 2/3 deel van peperstukjes erdoor roeren. Helft van dille erboven fijn knippen en alles mengen tot smeuïge massa. Op smaak brengen met zout en eventueel enkele druppels limoensap. Platte schaal bekleden met veldsla met bietjes. Limoenhelften hoog opvullen met makreelmousse. Garneren met stukjes makreel, rest van peperstukjes en dille. Op schaal zetten.
Tip: Bevroren sap: Niet al het limoensap wordt in de makreelmousse verwerkt. Vries wat je overhebt in kleine ijsblokjesvormpjes in. Zo heb je altijd een voorraadje vers limoensap in huis. Lekker in koele drankjes, milkshakes en dressings.
Tip: Bevroren sap: Niet al het limoensap wordt in de makreelmousse verwerkt. Vries wat je overhebt in kleine ijsblokjesvormpjes in. Zo heb je altijd een voorraadje vers limoensap in huis. Lekker in koele drankjes, milkshakes en dressings.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt: