Recept
« Terug naar recepten
Gevulde nectarines met amandelkoekjes
PT25M
Gevulde nectarines met amandelkoekjes
Een heerlijk gevulde nectarines met amandelkoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
460 kcal kCal energie
6.8 g Gram eiwit
28.5 g Gram vet
37.7 g Gram koolhydraten
6.8 g Gram eiwit
28.5 g Gram vet
37.7 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde nectarines met amandelkoekjes te bereiden
Snij de nectarines doormidden en haal de pit eruit. Snij een stukje van de bolle kant, zodat de bootjes mooi blijven staan. Schik in een ovenschaal.
Klop de eidooiers los.
Plet de koekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng met de nootmuskaat en de losgeklopte eidooiers. Verdeel over de nectarines en leg er een klontje boter op. Schuif 15 à 20 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de mascarpone met de amaretto.
Serveer de nectarines met een toefje mascarpone ernaast.
Klop de eidooiers los.
Plet de koekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng met de nootmuskaat en de losgeklopte eidooiers. Verdeel over de nectarines en leg er een klontje boter op. Schuif 15 à 20 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de mascarpone met de amaretto.
Serveer de nectarines met een toefje mascarpone ernaast.