KookJij

Stamppot met knolselderij, pastinaak en savooiekool

Dit is nou wat je noemt echt zo'n recept om je koelkast leeg te maken. Ik had niet zoveel meer in huis en weggooien is bij mij geen optie. Het resultaat was een heerlijke stamppot met echte winterse smaken. Je zou het ook restjesstamppot kunnen noemen maar dat klinkt niet zo sympathiek. Lekker met een speklapje, saucijs of rookworst erbij.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot met knolselderij, pastinaak en savooiekool te bereiden

  1. Schil de aardappelen, knolselderij en pastinaak en snij alles in stukken. Kook dit samen gaar (ongeveer 20 minuten, giet het af en laat het droogstomen.
  2. Snij de savooiekool in dunne reepjes en verwijder de dikke nerven.
  3. Bak de spekreepjes en voeg de kool toe, laat de kool even meestoven.
  4. Maak een stamppot van de gekookte aardappelen, knolselderij en pastinaak, voeg melk, boter, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles door elkaar.
  5. Voeg als laatste het spek, koolmengsel toe en schep alles goed door elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst