Recept
« Terug naar recepten
Stamppot met knolselderij, pastinaak en savooiekool
PT30M
Stamppot met knolselderij, pastinaak en savooiekool
Dit is nou wat je noemt echt zo'n recept om je koelkast leeg te maken. Ik
had niet zoveel meer in huis en weggooien is bij mij geen optie. Het
resultaat was een heerlijke stamppot met echte winterse smaken. Je zou
het ook restjesstamppot kunnen noemen maar dat klinkt niet zo sympathiek.
Lekker met een speklapje, saucijs of rookworst erbij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot met knolselderij, pastinaak en savooiekool te bereiden
- Schil de aardappelen, knolselderij en pastinaak en snij alles in stukken. Kook dit samen gaar (ongeveer 20 minuten, giet het af en laat het droogstomen.
- Snij de savooiekool in dunne reepjes en verwijder de dikke nerven.
- Bak de spekreepjes en voeg de kool toe, laat de kool even meestoven.
- Maak een stamppot van de gekookte aardappelen, knolselderij en pastinaak, voeg melk, boter, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles door elkaar.
- Voeg als laatste het spek, koolmengsel toe en schep alles goed door elkaar.