Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika's - Plnene papriky
PT60M
Gevulde paprika's - Plnene papriky
Een heerlijk gevulde paprika's - plnene papriky recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Ruijgrok
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Gezien bij
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika's - Plnene papriky te bereiden
Vulling:
Bak de gesnipperde uien glazig, voeg daarbij de knoflook uit de knijper. Kook de rijst gaar. Laat beide afkoelen. Meng het gehakt met de uien, knoflook, zout (naar smaak) peper (naar smaak), eieren, marjolein en rijst. Snijd van de paprika's de bovenkant af, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en was de paprika's. Vul de paprika's met de vulling.
De saus:
Fruit de uien in de olie goudbruin. Strooi de suiker erover en laat de uien licht karamelliseren. Voeg de knoflook uit de knijper, laurierblaadjes, kruidnagelen en pimentkorrels toe en schenk de gezeefde tomatenblokjes erover. Laat dit 5 minuten koken.
Rasp de schil van de citroen. Voeg na de 5 minuten de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, zout, azijn en de wijn toe. Zet de paprika's in de saus en laat het 45 minuten stoven.
Bak de gesnipperde uien glazig, voeg daarbij de knoflook uit de knijper. Kook de rijst gaar. Laat beide afkoelen. Meng het gehakt met de uien, knoflook, zout (naar smaak) peper (naar smaak), eieren, marjolein en rijst. Snijd van de paprika's de bovenkant af, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en was de paprika's. Vul de paprika's met de vulling.
De saus:
Fruit de uien in de olie goudbruin. Strooi de suiker erover en laat de uien licht karamelliseren. Voeg de knoflook uit de knijper, laurierblaadjes, kruidnagelen en pimentkorrels toe en schenk de gezeefde tomatenblokjes erover. Laat dit 5 minuten koken.
Rasp de schil van de citroen. Voeg na de 5 minuten de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, zout, azijn en de wijn toe. Zet de paprika's in de saus en laat het 45 minuten stoven.
Mijn kookverhaal (Esther Ruijgrok)
Plněné papriky is de officiële naam.
jacko zegt:
zeker de moeite waard,
heerlijk:)