Recept
« Terug naar recepten
Gevulde patisson
PT45M
Gevulde patisson
Een heerlijk gevulde patisson recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde patisson te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 gr. Stoom of kook de patissons (intact) gedurende 10 minuutjes. Laat afkoelen. Snij de hoed van de patissons en haal er alle zaden uit. Haal er ook wat van het vruchtvlees uit en snij in blokjes. Kruid de binnenkant van de patissons met zout.
Doe olijfolie in een antikleefpan en fruit er de ui en de look in. Doe er na een minuutje de paprika en courgette bij en laat nog 2 minuutjes meestoven. Doe er het gehakt bij en bak rul. Doe er op het laatst de tijm en het vruchtvlees bij. Haal van het vuur.
Snij de tomaten in 4 en haal er de zaadjes uit. Snij de tomaat in blokjes en roer onder het vlees. Vul de patissons met het vlees en zet er opnieuw de hoedjes op.
Zet 20 minuutjes in de oven.