Recept
« Terug naar recepten
Gevulde perziken met frambozensaus
PT50M
Gevulde perziken met frambozensaus
Een heerlijk gevulde perziken met frambozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde perziken met frambozensaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de perziken in een passende ovenschaal en schep er een paar lepels van het vocht bij. Overgiet vier van de bitterkoekjes met de amaretto, laat intrekken, verkruimel ze en schep er de crème fraîche door. Vul de perziken met dit mengsel. Zet de schaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet op iedere perzik een bitterkoekje en laat ze desgewenst afkoelen. De perziken kunnen naar keuze koud of warm worden geserveerd. Schep een paar lepels vanillevla op ieder bordje. Roer de frambozenjam en het sinaasappelsap tot een saus en druppel die in de vla. Zet op ieder bordje een halve perzik en garneer met plakjes kiwi. Schep er nog een bolletje ijs bij.