KookJij

Gevulde poon met blanke botersaus en schorseneren

Een heerlijk gevulde poon met blanke botersaus en schorseneren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde poon met blanke botersaus en schorseneren te bereiden

De schorseneren wassen en met een dunschiller de zwarte pel verwijderen. Drie schorseneren in stukken van 3 cm lengte snijden en ongeveer 3 minuten in water met een geutje room of melk gaarkoken. Uithalen en kruiden met peper, zout, nootmuskaat en het sap van 1/2 citroen.
Voor de blanke botersaus: de witte wijn samen met de sjalot tot 1/3 inkoken. Zeven en van het vuur de malse boter er geleidelijk onder roeren. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
Voor de vulling: de wokgroenten in fijne blokjes snijden en samen met het laurierblad in hete olijfolie beetgaar bakken. Kruiden met peper en zout.
De poonfilets in bloem wentelen en goudbruin bakken in olijfolie. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
Een poonfilet op het bord leggen, de wokgroentjes erover verdelen en afdekken met een tweede poonfilet. De schorseneren ernaast schikken en de saus er rond lepelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst