Recept
« Terug naar recepten
Gevulde rog met grijze garnalen, prei en aardappel
PT75M
Gevulde rog met grijze garnalen, prei en aardappel
Een heerlijk gevulde rog met grijze garnalen, prei en aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde rog met grijze garnalen, prei en aardappel te bereiden
Spoel de rog schoon onder de kraan, dep de vis droog en pocheer de vis in melk waaraan wat zeezout is toegevoegd.
Laat de vis uitlekken, ontdoe de vis van vel en graat. Verdeel de vis in 4 porties en leg de porties, graatkant naar beneden, elk op een afzonderlijk vel plastic folie.
Pel de garnalen, bewaar de pellen. Lepel op elke portie rog wat garnalen. Kruid met peper en zout en vouw de vis op tot een mooi pakketje met behulp van het folie. Span de folie zo strak mogelijk aan.
Zet de pellen van de garnalen op met water en wijn. Trek er gedurende 20 min. een krachtige fumet van, kruid met peper en zout. Zeef de fumet en kook in tot een vierde.
Snijd de aardappelen in brunoise en blancheer in weinig kokend water. Snijd de prei in brunoise en voeg, als de aardappelen bijna gaar zijn, bij de aardappelen. Kook heel even door, giet af in een zeef en spoel koud. Laat uitlekken.
Warm de vispakketjes op boven stoom, dit kan in een stoommandje, een stoompan of in de stoomoven (65°C)
Werk de ingekookte fumet af met de room, laat even doorkoken en voeg de brunoise van aardappel en prei toe. Breng op smaak met peper - zout is waarschijnlijk niet nodig - en werk af met enkele klontjes boter.
Schik de saus in 4 voorverwarmde diepe borden, schik de vis in het midden en werk af met enkele toefjes kervel.
Laat de vis uitlekken, ontdoe de vis van vel en graat. Verdeel de vis in 4 porties en leg de porties, graatkant naar beneden, elk op een afzonderlijk vel plastic folie.
Pel de garnalen, bewaar de pellen. Lepel op elke portie rog wat garnalen. Kruid met peper en zout en vouw de vis op tot een mooi pakketje met behulp van het folie. Span de folie zo strak mogelijk aan.
Zet de pellen van de garnalen op met water en wijn. Trek er gedurende 20 min. een krachtige fumet van, kruid met peper en zout. Zeef de fumet en kook in tot een vierde.
Snijd de aardappelen in brunoise en blancheer in weinig kokend water. Snijd de prei in brunoise en voeg, als de aardappelen bijna gaar zijn, bij de aardappelen. Kook heel even door, giet af in een zeef en spoel koud. Laat uitlekken.
Warm de vispakketjes op boven stoom, dit kan in een stoommandje, een stoompan of in de stoomoven (65°C)
Werk de ingekookte fumet af met de room, laat even doorkoken en voeg de brunoise van aardappel en prei toe. Breng op smaak met peper - zout is waarschijnlijk niet nodig - en werk af met enkele klontjes boter.
Schik de saus in 4 voorverwarmde diepe borden, schik de vis in het midden en werk af met enkele toefjes kervel.