Recept
« Terug naar recepten
Gevulde ronde pepers
PT150M
Gevulde ronde pepers
Een heerlijk gevulde ronde pepers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde ronde pepers te bereiden
De pepertjes goed wassen.
tonijn uitlaten lekken
Bereidingswijze
Wijn met azijn en 1 el zout aan de kook brengen.
de pepertjes 1 minuut laten koken.
even laten afkoelen, handschoenen aandoen en de bovenste kapjes erafsnijden, zaadjes verwijderen. de pepertjes ondersteboven op een theedoek leggen en minstens 2 a 3 uur laten drogen, af en toe even omdraaien.
bereid in de tussentijd de vulling: was de ansjovisjes en de kappertjes hak ze tot puree, voeg nu de tonijn, de basilicom,de peterselie en de olijven toe, mixen totdat het een bijna gladde massa is.
Vul nu elk pepertje met een theelepel van de puree.
Doe de gevulde pepertjes in de potjes en vul deze met olie tot alle pepertjes onderstaan. Sluit de potjes hermetisch af, ongeveer 25 minuten steriliseren in heet water.
Serveertips
Bij een glaasje wijn of als voorafje, zoals ze hier in italie doen zet je bijvoorbeeld wat brood op tafel, wat gesneden ham, salami, en de pepertjes
tonijn uitlaten lekken
Bereidingswijze
Wijn met azijn en 1 el zout aan de kook brengen.
de pepertjes 1 minuut laten koken.
even laten afkoelen, handschoenen aandoen en de bovenste kapjes erafsnijden, zaadjes verwijderen. de pepertjes ondersteboven op een theedoek leggen en minstens 2 a 3 uur laten drogen, af en toe even omdraaien.
bereid in de tussentijd de vulling: was de ansjovisjes en de kappertjes hak ze tot puree, voeg nu de tonijn, de basilicom,de peterselie en de olijven toe, mixen totdat het een bijna gladde massa is.
Vul nu elk pepertje met een theelepel van de puree.
Doe de gevulde pepertjes in de potjes en vul deze met olie tot alle pepertjes onderstaan. Sluit de potjes hermetisch af, ongeveer 25 minuten steriliseren in heet water.
Serveertips
Bij een glaasje wijn of als voorafje, zoals ze hier in italie doen zet je bijvoorbeeld wat brood op tafel, wat gesneden ham, salami, en de pepertjes