KookJij

Gevulde ronde pepers

Een heerlijk gevulde ronde pepers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde ronde pepers te bereiden

De pepertjes goed wassen.
tonijn uitlaten lekken
Bereidingswijze
Wijn met azijn en 1 el zout aan de kook brengen.
de pepertjes 1 minuut laten koken.
even laten afkoelen, handschoenen aandoen en de bovenste kapjes erafsnijden, zaadjes verwijderen. de pepertjes ondersteboven op een theedoek leggen en minstens 2 a 3 uur laten drogen, af en toe even omdraaien.
bereid in de tussentijd de vulling: was de ansjovisjes en de kappertjes hak ze tot puree, voeg nu de tonijn, de basilicom,de peterselie en de olijven toe, mixen totdat het een bijna gladde massa is.
Vul nu elk pepertje met een theelepel van de puree.
Doe de gevulde pepertjes in de potjes en vul deze met olie tot alle pepertjes onderstaan. Sluit de potjes hermetisch af, ongeveer 25 minuten steriliseren in heet water.
Serveertips
Bij een glaasje wijn of als voorafje, zoals ze hier in italie doen zet je bijvoorbeeld wat brood op tafel, wat gesneden ham, salami, en de pepertjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst