Recept
« Terug naar recepten
Gevulde sint jacobsschelp
PT30M
Gevulde sint jacobsschelp
Een heerlijk gevulde sint jacobsschelp recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
volrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde sint jacobsschelp te bereiden
Maak een roux met de bloem.
Breng het water met bouillonblokje aan de kook.
Pocheer(*) de sint-jacobsvruchten 1 minuut in de visbouillon.
Voeg nu de room en witte wijn bij de visbouillon en kruid met witte peper.
Bind de saus met de roux, maar niet te dik. Je zal denkelijk niet al de roux nodig hebben.
Versnipper de halve ui.
Spoel de champignons onder koud stromend water en snij in plakjes.
Bak de ajuin en champignons even aan in een klontje boter.
Snijd de gepocheerde sint-jacobsvruchten in 4.
Vul de schelpen met de champignons en ajuin.
Schik daar de sint-jacobsvruchten op.
Giet er wat van de saus over.
Bestrooi met de gemalen kaas.
Gratineer de schelpen enkele minuten onder de grill.
Strooi er wat gehakte peterselie over.
Serveer met brood !
Tip!
Maak een beetje aardappelpuree.
Spuit wat van de puree in het midden van het bord.
Druk de schelpen erop.
Op die manier blijven ze mooi staan.
Breng het water met bouillonblokje aan de kook.
Pocheer(*) de sint-jacobsvruchten 1 minuut in de visbouillon.
Voeg nu de room en witte wijn bij de visbouillon en kruid met witte peper.
Bind de saus met de roux, maar niet te dik. Je zal denkelijk niet al de roux nodig hebben.
Versnipper de halve ui.
Spoel de champignons onder koud stromend water en snij in plakjes.
Bak de ajuin en champignons even aan in een klontje boter.
Snijd de gepocheerde sint-jacobsvruchten in 4.
Vul de schelpen met de champignons en ajuin.
Schik daar de sint-jacobsvruchten op.
Giet er wat van de saus over.
Bestrooi met de gemalen kaas.
Gratineer de schelpen enkele minuten onder de grill.
Strooi er wat gehakte peterselie over.
Serveer met brood !
Tip!
Maak een beetje aardappelpuree.
Spuit wat van de puree in het midden van het bord.
Druk de schelpen erop.
Op die manier blijven ze mooi staan.
Liske zegt: