KookJij

Gevulde speculaas

Een heerlijk gevulde speculaas recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde speculaas te bereiden

Doe een klontje boter in een quichevorm 24 cm Ø en verwarm dit 30 seconden HOOG. (100%)
Bestrijk de quichevorm met de boter en bestrooi deze met het paneermeel.
Verwarm de hete lucht voor op 160° C.
Voeg aan het bakmeel de basterdsuiker, speculaaskruiden, zout, kruidnagelpoeder en de boter toe.
Kneed hier een soepel deeg van.
Deel dit deeg in twee gelijke stukken.
Bedek met 1 deel de bodem van de quichevorm.
Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en meng het ei erdoor.
Verdeel de spijs over de deegbodem en dek met de rest van het deeg de spijs af.
Bestrijk de bovenste laag met koffieroom en garneer deze met de amandelen.
Bak de gevulde speculaas af in 14 minuten combi hete lucht 160° C / magnetron MIDDEN LAAG (30%).
Laat de gevulde speculaas in de vorm afkoelen alvorens aan te snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst