Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Speculaas
PT240M
Gevulde Speculaas
Een heerlijk gevulde speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Speculaas te bereiden
1).Meng de bloem, de speculaaskruiden en het zout in een blender goed door elkaar.
2).Blend dan de boter er door tot een massa verkregen wordt welke enigszins lijkt op grof zand.
3).Draai dan de melk en het eigeel er door.
4).Kneed het deeg tot een bal en wikkel die in huishoud folie en leg die 2 1/2 uur weg in de koelkast.
5).Dan het deeg verdelen in 2 porties en er gelijke ronde lappen van draaien, die in de taartvorm passen.
6).Leg lap I in de taartvorm en leg daarop de amandelspijs in een egale laag.
7).Dan lap II deeg er over heen vleien.
8).Garneren met gepelde amandelen en dan insmeren met het geklutste ei.
9).Taartvorm de oven in schuiven en in 40 minuten afbakken (of langer als dat nodig mocht blijken).
2).Blend dan de boter er door tot een massa verkregen wordt welke enigszins lijkt op grof zand.
3).Draai dan de melk en het eigeel er door.
4).Kneed het deeg tot een bal en wikkel die in huishoud folie en leg die 2 1/2 uur weg in de koelkast.
5).Dan het deeg verdelen in 2 porties en er gelijke ronde lappen van draaien, die in de taartvorm passen.
6).Leg lap I in de taartvorm en leg daarop de amandelspijs in een egale laag.
7).Dan lap II deeg er over heen vleien.
8).Garneren met gepelde amandelen en dan insmeren met het geklutste ei.
9).Taartvorm de oven in schuiven en in 40 minuten afbakken (of langer als dat nodig mocht blijken).
deuxchapeaux zegt:
Jan A.