Recept
« Terug naar recepten
Gevulde tomaat
PT50M
Gevulde tomaat
Een heerlijk gevulde tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde tomaat te bereiden
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Was de tomaten en verwijder de steeltjes
Snijd de bovenkanten van de tomaten af, als de tomaten te groot zijn, dan kun je ze ook halveren.
Verwijder het vruchtvlees en de zaden met behulp van een lepel.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de kruiden, ketjap en mosterd toe.
Voeg de garnalen toe en bak het geheel nog 1 minuut.
Laat het gehakt afkoelen.
Vul de tomaten met het gehakt en zet ze op een bakplaat.
Bestrooi de tomaten met geraspte kaas.
Bak de tomaten ongeveer 15-20 minuten tot ze gaar zijn
Was de tomaten en verwijder de steeltjes
Snijd de bovenkanten van de tomaten af, als de tomaten te groot zijn, dan kun je ze ook halveren.
Verwijder het vruchtvlees en de zaden met behulp van een lepel.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de kruiden, ketjap en mosterd toe.
Voeg de garnalen toe en bak het geheel nog 1 minuut.
Laat het gehakt afkoelen.
Vul de tomaten met het gehakt en zet ze op een bakplaat.
Bestrooi de tomaten met geraspte kaas.
Bak de tomaten ongeveer 15-20 minuten tot ze gaar zijn