Recept
« Terug naar recepten
Gevulde tomaten
PT45M
Gevulde tomaten
Een heerlijk gevulde tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkernormaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde tomaten te bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de ui fijn en bak in een pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe en bak nog even mee. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof. Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Snij het vruchtvlees in stukjes. Meng de rijst met de ui, tomatenstukjes, pijnboompitten en de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Schep het rijstmengsel in de tomaten en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.