Recept
« Terug naar recepten
Gevulde wijnbladeren met gehakt en rijst
PT120M
Gevulde wijnbladeren met gehakt en rijst
Een heerlijk gevulde wijnbladeren met gehakt en rijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde wijnbladeren met gehakt en rijst te bereiden
-De wijnbladeren voorzichtig losmaken van elkaar en goed afspoelen.
-Het gehakt mengen met de rijst, ui, peper, beetje zout, Maggi, peterselie en de helft van het sap uit het blik tomatenblokjes (de blokjes even bewaren met het overige sap).
-2 wijnbladeren met het steeltje naar onder 1 cm over elkaar leggen.
-Een rolletje gehaktmengsel erop leggen, de zijkanten van het wijnblad erover vouwen en dan goed strak oprollen.
-Met de naad naar onder in de pan leggen.
-Zo doorgaan tot alles op is, de rolletjes goed tegen mekaar aan in de pan leggen en stapelen, altijd met de naad naar onder.
-Het bouillonblokje oplossen (verkruimelen) in het overgebleven sap met tomatenstukjes.
-Voorzichtig over de rolletjes schenken, de blokjes tomaat een beetje verdelen over de rolletjes.
-Aanvullen met kokend water tot alles net onder staat.
-Het bord erop leggen met een gewicht erop (ik doe altijd een volle beker met water o.i.d).
-Het vuur middelhoog zetten en wachten tot het water op het kookpunt komt, dan direct het vuur laag zetten, niet laten koken dus!
-Op laag vuur in ± 45 min. gaar laten worden.
-Voorzichtig uit de pan scheppen, smakelijk!
-Het gehakt mengen met de rijst, ui, peper, beetje zout, Maggi, peterselie en de helft van het sap uit het blik tomatenblokjes (de blokjes even bewaren met het overige sap).
-2 wijnbladeren met het steeltje naar onder 1 cm over elkaar leggen.
-Een rolletje gehaktmengsel erop leggen, de zijkanten van het wijnblad erover vouwen en dan goed strak oprollen.
-Met de naad naar onder in de pan leggen.
-Zo doorgaan tot alles op is, de rolletjes goed tegen mekaar aan in de pan leggen en stapelen, altijd met de naad naar onder.
-Het bouillonblokje oplossen (verkruimelen) in het overgebleven sap met tomatenstukjes.
-Voorzichtig over de rolletjes schenken, de blokjes tomaat een beetje verdelen over de rolletjes.
-Aanvullen met kokend water tot alles net onder staat.
-Het bord erop leggen met een gewicht erop (ik doe altijd een volle beker met water o.i.d).
-Het vuur middelhoog zetten en wachten tot het water op het kookpunt komt, dan direct het vuur laag zetten, niet laten koken dus!
-Op laag vuur in ± 45 min. gaar laten worden.
-Voorzichtig uit de pan scheppen, smakelijk!
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Dit is origineel een Turks gerecht, sarma, maar ik heb dit aangepast aan mijn eigen smaak, dus voordat er weer reacties komen dat je ze zo niet maakt, jawel, dit is mijn versie ervan! Vind ze zo veel lekkerder omdat de rijst niet overheerst en met mij vele anderen! Daarom ook dat ik erbij heb gezet, dat als je geen moslim bent je dit ook gerust met halfomhalf gehakt kan maken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Anna Koudys zegt:
Ik denk dat dat wel kan, dan zal je de bladeren even kort moeten blancheren en goed laten uitlekken.
Veel succes!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Els Tyssen zegt:
apu zegt:
Anna zegt:
Ruud zegt:
apu zegt:
Anna Koudys zegt: