Recept
« Terug naar recepten
Gevulde worstring
PT70M
Gevulde worstring
Een heerlijk gevulde worstring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde worstring te bereiden
Bloem met bakpoeder zeven en met zout, boter en melk tot een glad deeg kneden. Minstend 1 uur in de koelkast plaatsen. Voor de vulling de ui en de peterselie snipperen. De worst ontvellen en de uiteinden verwijderen, wat uitbuigen. De oven voorverwarmen op 200 graden. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een rechthoek van 30 x 40 cm. De worst op het deeg leggen, de gesnipperde ui en peterselie er vlak langs strooien. De worst bestrijken met de mosterd. De worst met de beide uiteinden naar u toe op de deeglap leggen. Tussen de uiteinden het deeg 15 cm. recht insnijden. De deegranden rond de worst vouwen. De worst voorzichtig met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. De eidooier loskloppen met 2 eetlepels water en hiermee de worstring bestrijken. Sesamzaad erover strooien. In het midden van de oven 40 minuten bakken.