Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Zeekreeftenstaart.
PT45M
Gevulde Zeekreeftenstaart.
Een heerlijk gevulde zeekreeftenstaart. recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
lekker koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Zeekreeftenstaart. te bereiden
Ontdooi de zeekreeftenstaarten Schenk in een grote pan over de kreeftenstaartenwarm water. Voeg dan de zout en de in stukjes gesneden citroen toe. Leg een deksel op de pan en laat de inhoud 5 minuten zachtjes sudderen. Draai het vuur uit en laat de staarten gedurende 30 minuten in het water staan.
Laat alles afkoelen en laat de staarten daarna uitlekken. Snijd rond de rand aan de onderkant om het kreeftenvlees eruit te halen. Snijd het vlees in stukken. Snijd de knolseldreij en de suikermeloen in blokjes. Doe het kreeftenvlees in een grote kom.
Voeg dan de knolselderij en de suikermeloen toe. Meng de mayonaise met de kerriepoeder, de paprikapoeder en de gember.
Meng alles met het kreeftenvlees goed door elkaar en verdeel het mengsel over de schalen van de kreeft, hoog opgehoopt.Garneer dit met 1 reepje Spaanse peper en de 2 zwarte olijven. Maak de sla schoon en snipper hem. Maak op 8 bordjes een bedje van de gesnipperde sla. Leg 1 kreeftenstaart op elk bedje met 1 stukje citroen ernaast.
Laat alles afkoelen en laat de staarten daarna uitlekken. Snijd rond de rand aan de onderkant om het kreeftenvlees eruit te halen. Snijd het vlees in stukken. Snijd de knolseldreij en de suikermeloen in blokjes. Doe het kreeftenvlees in een grote kom.
Voeg dan de knolselderij en de suikermeloen toe. Meng de mayonaise met de kerriepoeder, de paprikapoeder en de gember.
Meng alles met het kreeftenvlees goed door elkaar en verdeel het mengsel over de schalen van de kreeft, hoog opgehoopt.Garneer dit met 1 reepje Spaanse peper en de 2 zwarte olijven. Maak de sla schoon en snipper hem. Maak op 8 bordjes een bedje van de gesnipperde sla. Leg 1 kreeftenstaart op elk bedje met 1 stukje citroen ernaast.