Recept
« Terug naar recepten
Gewokte chiligarnalen met wintergroentjes
PT25M
Gewokte chiligarnalen met wintergroentjes
Een heerlijk gewokte chiligarnalen met wintergroentjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte chiligarnalen met wintergroentjes te bereiden
Blancheer de broccoliroosjes in kokend water gedurende vier minuten en giet ze dan af en spoel na met koud water. Leg de scampi’s in zijn geheel in een kommetje en voeg de olijfolie en de chilipoeder toe en laat gedurende één uur marineren. Verhit de rijstolie in een wok en voeg de in julienne gesneden wortelen, knoflook en de savooikool toe en roer alles goed om. Laat gedurende vijf minuten op hoog vuur roerbakken en voeg dan de sojascheuten toe en roerbak gedurende twee minuten. Voeg de sojasaus, Thaische vissaus (Nam Pla) en de kruiden toe. Voeg de gemarineerde scampi’s bij de rest en roerbak enkele minuten en voeg dan als laatste de blancheerde broccoli toe, alsook de verse koriander. Warm de broccoli even mee en verdeel het dan over 4 borden. Werk eventueel nog af met verse chilipeper en verse koriander.
carolienkookt zegt: