Recept
« Terug naar recepten
Gezonde Rupsen
PT40M
Gezonde Rupsen
Een heerlijk gezonde rupsen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kinder lekkernijen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gezonde Rupsen te bereiden
Rijg aan elke sateprikker afwisselend 3 kaasblokjes, 2 kerstomaatjes en 3 stukjes augurk.
Breek de coctailprikkers doormidden. Steek voor de pootjes in elke rups 8 halve prikkers schuin in de tomaatjes en stukjes augurk.
In totaal heeft elke rups aan beide kanten 4 pootjes. Zorg ervoor dat de rupsen op de pootjes blijven staan.
Steek een halve coctailprikker schuin voorop in een tomaat of stukje augurk en prik er als hoofd een kers tomaatje op.
Spuit met mayonaise op elk hoofdje 2 oogjes en een lachend mondje. Zet de rupsjus op hun pootjes op een dienblad.
In plaats van de miniblokjes kaas, kun je ook gewone kaasblokjes of stukjes knakworst gebruiken.
Breek de coctailprikkers doormidden. Steek voor de pootjes in elke rups 8 halve prikkers schuin in de tomaatjes en stukjes augurk.
In totaal heeft elke rups aan beide kanten 4 pootjes. Zorg ervoor dat de rupsen op de pootjes blijven staan.
Steek een halve coctailprikker schuin voorop in een tomaat of stukje augurk en prik er als hoofd een kers tomaatje op.
Spuit met mayonaise op elk hoofdje 2 oogjes en een lachend mondje. Zet de rupsjus op hun pootjes op een dienblad.
In plaats van de miniblokjes kaas, kun je ook gewone kaasblokjes of stukjes knakworst gebruiken.
Denise zegt: