Recept
« Terug naar recepten
Glaasje met tonijnsalade
PT30M
Glaasje met tonijnsalade
Glaasje met tonijnsalade
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
160 kCal energie
11 Gram eiwit
10 Gram vet
6 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
10 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glaasje met tonijnsalade te bereiden
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
- Schil ondertussen de stengels bleekselderij..
- Snijd 6 stukken van 6 cm van de bleekselderij. .
- Snijd de resterende bleekselderij in piepkleine blokjes.
- Schep de bleekselderijblokjes met de pijnboompitten door de Tonijn Inspirations Basilicum.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd het ciabattabroodje in 6 sneetjes.
- Besmeer de sneetjes brood dun met olijfolie.
- Rooster het brood in een broodrooster, grillpan of droge koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig.
- Maal zeezout naar smaak boven de crostini.
- Hak de kerstomaatjes en de peterselie fijn.
- Verdeel de tomaat met een lepel over 6 glaasjes, bedek met een laagje peterselie en schep de tonijn er overheen.
- Steek in elk glaasje een stengel bleekselderij als lepel en leg een crostini naast elk glas.