Recept
« Terug naar recepten
Glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm)
PT60M
Glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm)
Een heerlijk glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm) te bereiden
Gelei:
Pers de mandarijnen uit, je hebt 1.5 dl sap nodig. Week de gelatine in wat koud water.
Warm de helft van het mandarijnensap op en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één in op.
Voeg dan de rest van het sap toe en verdeel het sap over spits toelopende koude cocktailglazen. Laat verder afkoelen en gedurende ca. 1 uur in de koeling opstijven.
Tartaar:
Pers de limoen uit.
Snij de mosselen in brunoise.
Meng dit met de olie en marineer in limoensap.
Kruid verder af met zout en witte peper.
Zet koel weg.
Wasibiroom:
Sla de slagroom met een beetje citroensap stijf. Kruid de slagroom met wasabi, een beetje zout en peper, tot hij een pittige smaak heeft.
Pers de mandarijnen uit, je hebt 1.5 dl sap nodig. Week de gelatine in wat koud water.
Warm de helft van het mandarijnensap op en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één in op.
Voeg dan de rest van het sap toe en verdeel het sap over spits toelopende koude cocktailglazen. Laat verder afkoelen en gedurende ca. 1 uur in de koeling opstijven.
Tartaar:
Pers de limoen uit.
Snij de mosselen in brunoise.
Meng dit met de olie en marineer in limoensap.
Kruid verder af met zout en witte peper.
Zet koel weg.
Wasibiroom:
Sla de slagroom met een beetje citroensap stijf. Kruid de slagroom met wasabi, een beetje zout en peper, tot hij een pittige smaak heeft.