Recept
« Terug naar recepten
Glacéstengels
PT30M
Glacéstengels
Een heerlijk glacéstengels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band Kookboekje : Gebak. 1990
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glacéstengels te bereiden
Oven op 175 gr. C
1. Het eiwit loskloppen en de poedersuiker en de bloem erboven zeven. Dan de kaneelpoeder toevoegen en tot een glad mengsel roeren/kloppen. Blijf ongeveer 3 minuten roeren. Even apart wegzetten.
2. De bladerdeegvellen doormidden snijden en elke helft in de lengte in 3en, zodat je van elke vel 6 repen hebt.
3.Met het keukenkwastje uitsluitend één kant van de bladerdeegvellen met het eimengsel bestrijken.
4. Bak ze in een bakblik in de oven ong 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
5. Laat ze afkoelen tot lauw vóórdat je ze voorzichtig van de bakplaat lossteekt. Laat ze verder op een rooster afkoelen.
1. Het eiwit loskloppen en de poedersuiker en de bloem erboven zeven. Dan de kaneelpoeder toevoegen en tot een glad mengsel roeren/kloppen. Blijf ongeveer 3 minuten roeren. Even apart wegzetten.
2. De bladerdeegvellen doormidden snijden en elke helft in de lengte in 3en, zodat je van elke vel 6 repen hebt.
3.Met het keukenkwastje uitsluitend één kant van de bladerdeegvellen met het eimengsel bestrijken.
4. Bak ze in een bakblik in de oven ong 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
5. Laat ze afkoelen tot lauw vóórdat je ze voorzichtig van de bakplaat lossteekt. Laat ze verder op een rooster afkoelen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De hoeveelheid kun je zelf bepalen. Het eimengsel dan aanpassen.Vind je het te zoet dan de suiker minderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
flavia zegt:
flavia zegt:
gea zegt:
Gea zegt:
Gea zegt: