Recept
« Terug naar recepten
Gluten vrije pasta met gepureerde pompoen, pancetta en salie
PT60M
Gluten vrije pasta met gepureerde pompoen, pancetta en salie
Pompoenen zijn er niet alleen voor decoratieve doeleinden. Je kunt ze ook eten en dus verwerken in allerlei gerechten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gluten vrije pasta met gepureerde pompoen, pancetta en salie te bereiden
- Verhit de olie in een anti-aanbak pan en fruit daarin uit de blokjes pancetta. Doe er de salieblaadjes bij.Doe dan de pancetta en de salie in een kommetje, laat het vet achter in de pan.
- Doe dan in de pan de pompoen, de ui, de knoflook met evt. zout en wel de peper en bak al roerend tot ui glazig is en de pompoen begint zacht te worden.
- Doe er dan de bouillon bij en laat dit geheel een poosje koken, tot het vocht is gehalveerd. Dit alles zal zo'n 25 minuten in beslag nemen.
- Doe de inhoud van de pan in een blender en pureer tot een gladde homogene massa.
- Kook de pasta al dente in een grote pan met gezouten water. Giet af en bewaar 1 kopje van het kookvocht.
- Voeg de pompoensaus, de pasta en een paar eetlepels kookvocht bij elkaar en roer dat goed door elkaar en voeg 30 gram geraspte kaas er door. Breng evt op smaak met meer peper en evt. wat zout.
- Dien de pasta op in voorverwarmde borden en geef er over een lepel uitgebakken pancetta met salie en nog wat geraspte kaas.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We kregen dit gerecht tijdens onze bezoeken aan Toscane in de afgelopen jaren als "secundo" .
Jan A van der Hoeden zegt:
Je wilt kennelijk wat zeggen, maar er komt geen bericht bij mij over.
JanvdH