Recept
« Terug naar recepten
Glutenvrije gevulde courgettes
PT40M
Glutenvrije gevulde courgettes
Een heerlijk glutenvrije gevulde courgettes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Boek Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glutenvrije gevulde courgettes te bereiden
Maal het droge brood tot kruim.
Rasp de parmezaanse kaas op een fijne rasp.
Verwarm de oven voor op 180oC
Snij de courgette doormidden en schep met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Zorg dat er een stevig wandje overblijft. Bestrooi de binnenkant van de courgette met peper en zout.
Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de kruiden fijn.
Meng broodkruim, parmezaanse kaas, knoflook en kruiden in een kom. Voeg al omscheppend 3 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak toe. Kwast een ovenschaal in Dep de courgette helften eventueel droog met keukenpapier en leg ze naast elkaar en met de holle kant naar boven in deovenschaal . Vul de courgettes met het kruidenmengsel. Druppel err wat olijfolie over. Dek de schaal af met alu.folie. Bak de courgettes 15 min. in de warme oven. Verwijder dan de folie en laat de courgettes nog ongeveer 15 min doorbakken tot ze gaar zijn.
Grote courgette hebben wel de dubbelle tijd nodig onder de folie. Druppel nog wat olijfolie erover voor het serveren, warm en op kamertemperatuur te eten.
Rasp de parmezaanse kaas op een fijne rasp.
Verwarm de oven voor op 180oC
Snij de courgette doormidden en schep met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Zorg dat er een stevig wandje overblijft. Bestrooi de binnenkant van de courgette met peper en zout.
Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de kruiden fijn.
Meng broodkruim, parmezaanse kaas, knoflook en kruiden in een kom. Voeg al omscheppend 3 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak toe. Kwast een ovenschaal in Dep de courgette helften eventueel droog met keukenpapier en leg ze naast elkaar en met de holle kant naar boven in deovenschaal . Vul de courgettes met het kruidenmengsel. Druppel err wat olijfolie over. Dek de schaal af met alu.folie. Bak de courgettes 15 min. in de warme oven. Verwijder dan de folie en laat de courgettes nog ongeveer 15 min doorbakken tot ze gaar zijn.
Grote courgette hebben wel de dubbelle tijd nodig onder de folie. Druppel nog wat olijfolie erover voor het serveren, warm en op kamertemperatuur te eten.