Recept
« Terug naar recepten
Gnocchi van pompoen
PT20M
Gnocchi van pompoen
Een heerlijk gnocchi van pompoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gnocchi van pompoen te bereiden
Haal het vruchtvlees uit de schil en kook de pompoen.
Goed uit laten lekken.
De gekookte pompoen pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Het ei, 200 gram griesmeel en eenderde van de kaas bij de pompoenpuree doen en alles vermengen tot een stevige massa ontstaat.
Zo nodig nog wat griesmeel toevoegen.
Van de pompoenmassa een circa 3 cm dikke rol vormen en deze in stukjes van 2 cm snijden.
Maak met een vork de stukjes wat platter.
Een pan met ruim water aan de kook brengen, de olie toevoegen en de gnocchi erin laten glijden.
Draai het vuur laag en laat de gnocchi nog 8 minuten in het water koken (het water tegen het kookpunt houden).
De boter in een aparte pan smelten enkele blaadjes salie toevoegen en lichtbruin laten worden.
De gnocchi uit de pan halen, bestrooien met de resterende geraspte kaas en serveren met de salieboter.
Goed uit laten lekken.
De gekookte pompoen pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Het ei, 200 gram griesmeel en eenderde van de kaas bij de pompoenpuree doen en alles vermengen tot een stevige massa ontstaat.
Zo nodig nog wat griesmeel toevoegen.
Van de pompoenmassa een circa 3 cm dikke rol vormen en deze in stukjes van 2 cm snijden.
Maak met een vork de stukjes wat platter.
Een pan met ruim water aan de kook brengen, de olie toevoegen en de gnocchi erin laten glijden.
Draai het vuur laag en laat de gnocchi nog 8 minuten in het water koken (het water tegen het kookpunt houden).
De boter in een aparte pan smelten enkele blaadjes salie toevoegen en lichtbruin laten worden.
De gnocchi uit de pan halen, bestrooien met de resterende geraspte kaas en serveren met de salieboter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
han zegt:
2-uien.1kg pompoen,1prei.1 t knoflook.1bouillon bl.2ltr water.3/4 koken.mixen.peper zout thijm.1 pakje boursin.op t bord n beetje slagroom toevoegen.mmmmmmm
sjeef zegt:
Dat moet twee personen zijn.
Wederom krijg ik geen toegang om het recept te wijzigen. Zou het aan de bliksem van vandaag hebben gelegen? :(
sjeef zegt:
http://www.sjeef.eu/Nederlands/Recepten/Pompoen/00pompoen.html#s