Recept
« Terug naar recepten
Goedkope aspergesoep
PT30M
Goedkope aspergesoep
Een heerlijk goedkope aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goedkope aspergesoep te bereiden
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Kook de asperges gaar en voeg bouillontablet toe. Zeef het kookvocht en houd de aspergestukjes apart.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem er in een keer door. Laat de roux onder af en toe roeren 2-3 min. pruttelen op laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren.
Schenk een 1/3 deel van het kookvocht toe een de roux. Draai het vuur hoog en roer tot het mengsel kookt en glad gebonden is. Schenk er al roerend de rest van het kookvocht bij. Laat de soep op een laag vuur 5 min. doorkoken. Roer af en toe.
Voeg de aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper en roer de room erdoor.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem er in een keer door. Laat de roux onder af en toe roeren 2-3 min. pruttelen op laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren.
Schenk een 1/3 deel van het kookvocht toe een de roux. Draai het vuur hoog en roer tot het mengsel kookt en glad gebonden is. Schenk er al roerend de rest van het kookvocht bij. Laat de soep op een laag vuur 5 min. doorkoken. Roer af en toe.
Voeg de aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper en roer de room erdoor.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
(Zelf maak ik de soep door de aspergeschillen en afvalstukjes te koken en een nacht te laten trekken. Daarna verwijder ik de schillen en maak de stukjes met de blender fijn. Hier bereid ik mijn soep van en voeg prei en champignons toe. Overheerlijk soepje)
liske zegt: