Recept
« Terug naar recepten
Gorgonzola Polenta met Spinazie en Wilde Paddestoe
PT60M
Gorgonzola Polenta met Spinazie en Wilde Paddestoe
Een heerlijk gorgonzola polenta met spinazie en wilde paddestoe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gorgonzola Polenta met Spinazie en Wilde Paddestoe te bereiden
Breng het water met het zout en de boter voor de polenta in een grote pan aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe. Kook het op laag vuur regelmatig roerend zo'n 30 tot 35 minuten, tot de polenta loslaat van de randen van de pan en gaar is. Haal de pan van het vuur, roer de Gorgonzola door de polenta en laat de kaas smelten. De polenta moet vrij zacht en glad van structuur zijn. Breng hem op smaak met wat zout en peper en houd hem warm.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddestoelen op hoog vuur gaar. Schep ze uit de pan. Giet de madera of port met de bouillon in de pan en kook het vocht tot de helft in. Breng het op smaak met wat zout en peper, doe de paddestoelen terug in de pan en houd ze warm.
Verhit de olijfolie in een pan, doe er de spinazie bij en laat het omscheppend slinken.
Breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper.
Serveren:
Schep de polenta in voorverwarmde diepe borden, leg de spinazie in het midden en verdeel er de paddestoelen over. Garneer met bieslook Geldbuideltjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddestoelen op hoog vuur gaar. Schep ze uit de pan. Giet de madera of port met de bouillon in de pan en kook het vocht tot de helft in. Breng het op smaak met wat zout en peper, doe de paddestoelen terug in de pan en houd ze warm.
Verhit de olijfolie in een pan, doe er de spinazie bij en laat het omscheppend slinken.
Breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper.
Serveren:
Schep de polenta in voorverwarmde diepe borden, leg de spinazie in het midden en verdeel er de paddestoelen over. Garneer met bieslook Geldbuideltjes.