Recept
« Terug naar recepten
Gortesoep
PT40M
Gortesoep
Een heerlijk gortesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gortesoep te bereiden
Spoel de parelgort in een zeef onder de kraan goed schoon.
Kook de gort in water met zout gaar.
Snijd de schoongemaakte groenten in kleine blokjes.
Bak het kleingesneden spek uit in de boter.
Voeg na elkaar de gesnipperde ui en de groenteblokjes toe en laat fruiten tot ze licht kleuren.
Giet de fond in de pan en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg de gort toe en breng de soep op smaak met kruiden.
Roer kort voor het serveren de lichteklopte slagroom door de soep.
Het mag ook crème fraiche of zure room zijn.
Kook de gort in water met zout gaar.
Snijd de schoongemaakte groenten in kleine blokjes.
Bak het kleingesneden spek uit in de boter.
Voeg na elkaar de gesnipperde ui en de groenteblokjes toe en laat fruiten tot ze licht kleuren.
Giet de fond in de pan en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg de gort toe en breng de soep op smaak met kruiden.
Roer kort voor het serveren de lichteklopte slagroom door de soep.
Het mag ook crème fraiche of zure room zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Maartje zegt:
bertal zegt:
Zelf heb ik de parelgort gekocht in een natuurwinkel.
succes,:);)m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Kan natuurlijk ook, veel succes.:);). m.v.g. Bert