Recept
« Terug naar recepten
Gouden garnalen en knapperige groenten in cashew saus
PT30M
Gouden garnalen en knapperige groenten in cashew saus
Een heerlijk gouden garnalen en knapperige groenten in cashew saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gouden garnalen en knapperige groenten in cashew saus te bereiden
Bereiding van de garnalen:
1. Laat diepvriesgarnalen 1 uur voor gebruik ontdooien.
2. Verwijder de schil van de garnalen, maar laat de staart zitten.
3. Verwijder het darmkanaal met een cocktailprikker.*
4. Breng op smaak met peper en zout.
* Stap 2 en 3 zijn niet nodig bij gebruik van wokgarnalen.
Frituren:
1. Haal de garnalen door de bloem, zorg dat de gehele garnaal bedekt is.
2. Frituur de garnalen 2 minuten in de olie. Zet ze even opzij.
3. Frituur de gedroogde chili 1 minuut en de cashewnoten 2 minuten. Zet opzij.
Bereiding van de groenten:
1. Pel de ui en snijd deze in partjes.
2. Snijd de paprika in blokjes.
3. Wrijf de champignons schoon en halveer ze.
4. Laat de waterkastanjes uitlekken en snijd ze in blokjes.
5. Snijd de lente-uitjes in stukken van 3 cm.
6. Hak de knoflook fijn.
Wokken:
1. Verhit 2 eetlepels olie, voeg de knoflook toe en wacht tot de geur vrij komt.
2. Voeg de ui, paprika, champignons, waterkastanjes, cashewnoten, gedroogde chili en lente-uitjes toe. Schep goed om.
3. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak totdat de saus warm is.
4. Verdeel de gefrituurde garnalen over de borden. Schep de groenten en cashewsaus eroverheen.
Garneer met koriander en serveer.
1. Laat diepvriesgarnalen 1 uur voor gebruik ontdooien.
2. Verwijder de schil van de garnalen, maar laat de staart zitten.
3. Verwijder het darmkanaal met een cocktailprikker.*
4. Breng op smaak met peper en zout.
* Stap 2 en 3 zijn niet nodig bij gebruik van wokgarnalen.
Frituren:
1. Haal de garnalen door de bloem, zorg dat de gehele garnaal bedekt is.
2. Frituur de garnalen 2 minuten in de olie. Zet ze even opzij.
3. Frituur de gedroogde chili 1 minuut en de cashewnoten 2 minuten. Zet opzij.
Bereiding van de groenten:
1. Pel de ui en snijd deze in partjes.
2. Snijd de paprika in blokjes.
3. Wrijf de champignons schoon en halveer ze.
4. Laat de waterkastanjes uitlekken en snijd ze in blokjes.
5. Snijd de lente-uitjes in stukken van 3 cm.
6. Hak de knoflook fijn.
Wokken:
1. Verhit 2 eetlepels olie, voeg de knoflook toe en wacht tot de geur vrij komt.
2. Voeg de ui, paprika, champignons, waterkastanjes, cashewnoten, gedroogde chili en lente-uitjes toe. Schep goed om.
3. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak totdat de saus warm is.
4. Verdeel de gefrituurde garnalen over de borden. Schep de groenten en cashewsaus eroverheen.
Garneer met koriander en serveer.