KookJij

Goudse gebakken aardappelen

Een heerlijk goudse gebakken aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goudse gebakken aardappelen te bereiden

Snijd de aardappelen in plakjes.Schil de uien en snijd ze in ringen en snijd de kaas in blokjes.Bak in de boter de ui-ringen goudbruin.Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de aardappelplakjes goudbruin.Doe de ui-ringen weer terug in de pan en bestrooi de uien en de aardappelen met peper.Strooi de kaas erover en leg een deksel op de pan .Zet het vuur zacht en laat de kaas smelten.Bestrooi de schotel met de gehakte peterselie.
Lekker met een frisse salade en een gegrilleerd stukje vlees (bijv.kip of rollade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ruth Henry

Ruth Henry zegt:
Dit recept heb ik uitgetest en is echt heerlijk, heel erg lekker vooral met gebakken kip of een lekker stuk biefsteak. Voor een snackje dient dit recept ook uiterst (zonder andere toevoegingen) perfect op een zaterdagmiddag als er niet zoveel tijd is om echt uitgebreid te koken.