*Bestrijk het taartje met de crême en decoreer evt.met een
bloem (roos)
*In plaats van Grand Marnier Paars kan ook een andere smaakmakende liqueur gebruikt worden : kersenliqueur,
butterscotchliqueur,Amaretto,Bénédictine,Drambuie,enz.
Recept
« Terug naar recepten
Grand Marnier Taartje
PT90M
Grand Marnier Taartje
Een heerlijk grand marnier taartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6-12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar een idee van Terra Lannoo (Vrouwweekmenu 200909)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grand Marnier Taartje te bereiden
*Zet de oven aan op ± 180 graden Celsius
*Zet de vormpjes in het bakblik of ander vehiculum en vet evt.de vormpjes met boter of olie
*Doe de rozijnen,oranjesnippers,marmelade (jam) en Grand Marnier bij elkaar gedurende een nacht of langer
*Doe de boter,suiker en amandelspijs in een keukenmachine en klop dat tot een luchtig geheel en werk er dan de eieren één voor één door.Dan de bloem er door roeren en vervolgensbakmeel,mespuntje zout en de rozijnen.
*Vul de vormpjes met dit beslag voor 2/3 vol en bak dit 25 minuten.Haal uit de oven en laat dit afkoelen.
#
Voor de opbouw :
""""""""""""""""""""""""
*Doe een grote kom over een pan kokend water en verwarm daarin de eiwitten met de suiker.Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost en blijf kloppen met de staafmixer.
Haal na een kwartier van de stomende pan af en klop de eiwitten stijf en koel.Als het schuim volledig is afgekoeld,dan mag de boter en vanillesuiker er door geklopt worden (of andersom: de koude compositie onder de gecrèmde boter kloppen).Blijven draaien op hoge stand tot een mooie glanzende zachte crême is ontstaan.
*Bestrijk met 2/3 gedeelte van de crême de cake-jes en maak van het andere gedeelte (dat gekleurd is ,bijv.de bloemen) en zet in ieder geval alles zo koel mogelijk weg.
*Zet de vormpjes in het bakblik of ander vehiculum en vet evt.de vormpjes met boter of olie
*Doe de rozijnen,oranjesnippers,marmelade (jam) en Grand Marnier bij elkaar gedurende een nacht of langer
*Doe de boter,suiker en amandelspijs in een keukenmachine en klop dat tot een luchtig geheel en werk er dan de eieren één voor één door.Dan de bloem er door roeren en vervolgensbakmeel,mespuntje zout en de rozijnen.
*Vul de vormpjes met dit beslag voor 2/3 vol en bak dit 25 minuten.Haal uit de oven en laat dit afkoelen.
#
Voor de opbouw :
""""""""""""""""""""""""
*Doe een grote kom over een pan kokend water en verwarm daarin de eiwitten met de suiker.Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost en blijf kloppen met de staafmixer.
Haal na een kwartier van de stomende pan af en klop de eiwitten stijf en koel.Als het schuim volledig is afgekoeld,dan mag de boter en vanillesuiker er door geklopt worden (of andersom: de koude compositie onder de gecrèmde boter kloppen).Blijven draaien op hoge stand tot een mooie glanzende zachte crême is ontstaan.
*Bestrijk met 2/3 gedeelte van de crême de cake-jes en maak van het andere gedeelte (dat gekleurd is ,bijv.de bloemen) en zet in ieder geval alles zo koel mogelijk weg.