KookJij

Gratin auphinois

Een heerlijk gratin auphinois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin auphinois te bereiden

Wrijf een ovenschaal in met knoflook en vet hem royaal in met boter. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal en strooi tussen elke laag wat zout en peper. Schenk de slagroom over de aardappelen. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 1 uur goudgeel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

boomer

boomer zegt:
Dank je wel voor de tip! lijkt me inderdaad ook lekker, gr. Tineke:p
greet1

greet1 zegt:
Heb dit al 3 maal op deze manier gemaakt maar ik doe nog wat rozemarijn en muskaatnoot tussen de schijfjes . Overheerlijk!!!!
boomer

boomer zegt:
wat is het ontzettend leuk om er tips bij te krijgen. Ik ben nieuw , dus wist niet hoe het ging. Dank jullie wel.
Dit stimuleert mij enorm.
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Hallo Tineke, het is nog lekkerder als je er wat gryere geraspt tussen en erover strooit. Doen de Fransen en de Zwitsers ook èn wat nootmuskaat.
camilla

camilla zegt:
Hoi Tineke het is Gratin dauphinois.
Heerlijk recept en vooral makkelijk.:p