Recept
« Terug naar recepten
Gratin auphinois
PT15M
Gratin auphinois
Een heerlijk gratin auphinois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin auphinois te bereiden
Wrijf een ovenschaal in met knoflook en vet hem royaal in met boter. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal en strooi tussen elke laag wat zout en peper. Schenk de slagroom over de aardappelen. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 1 uur goudgeel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
greet1 zegt:
boomer zegt:
Dit stimuleert mij enorm.
boomer zegt: