KookJij

Gratin Dauphinois

Een heerlijk gratin dauphinois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: www.Boursin.be
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin Dauphinois te bereiden

Snijd de rauwe aardappelen in schijfjes.
Klop de Boursin met de room.
Kruid met peper en nootmuskaat.
Pers de teentjes look uit en meng deze met de kruiden.
Voeg bij het roommengsel.
Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
Giet tussen elke laag een beetje roommengsel.
Overgiet alles tot de aardappelen net niet onderstaan.
Bedek met de geraspte mozzarella.
Bak 45 min. bedekt met alu folie in een voor verwarmde oven (165 g) en zonder alu folie (180 g) tot de aardappelen een goudbruin korstje hebben.

Mijn kookverhaal (Marina Niemegeers)

Smaakt heerlijk bij vlees- en kipgerechten met groenten naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst