Recept
« Terug naar recepten
Gratin Dauphinois
PT60M
Gratin Dauphinois
Een heerlijk gratin dauphinois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marina Niemegeers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
www.Boursin.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin Dauphinois te bereiden
Snijd de rauwe aardappelen in schijfjes.
Klop de Boursin met de room.
Kruid met peper en nootmuskaat.
Pers de teentjes look uit en meng deze met de kruiden.
Voeg bij het roommengsel.
Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
Giet tussen elke laag een beetje roommengsel.
Overgiet alles tot de aardappelen net niet onderstaan.
Bedek met de geraspte mozzarella.
Bak 45 min. bedekt met alu folie in een voor verwarmde oven (165 g) en zonder alu folie (180 g) tot de aardappelen een goudbruin korstje hebben.
Klop de Boursin met de room.
Kruid met peper en nootmuskaat.
Pers de teentjes look uit en meng deze met de kruiden.
Voeg bij het roommengsel.
Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
Giet tussen elke laag een beetje roommengsel.
Overgiet alles tot de aardappelen net niet onderstaan.
Bedek met de geraspte mozzarella.
Bak 45 min. bedekt met alu folie in een voor verwarmde oven (165 g) en zonder alu folie (180 g) tot de aardappelen een goudbruin korstje hebben.
Mijn kookverhaal (Marina Niemegeers)
Smaakt heerlijk bij vlees- en kipgerechten met groenten naar keuze.