Recept
« Terug naar recepten
Gratin Roquefort
PT60M
Gratin Roquefort
Een heerlijk gratin roquefort recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin Roquefort te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.Wrijf een vuurvaste schotel in met de pulp van een uitgeperst teentje knoflook.Prak in een kom de roquefort fijn.Meng er 1/4 liter hete melk en 1/4 liter crème fraîche doorheen en verder het ei,geraspte kaas ,peper,zout en wat nootmuskaat..Roer dit goed doorelkaar en giet het mengsel over de schijfjes aardappel in de vuurvaste schotel.Leg er een paar klontjes boter op en zet de schotel 45-50 min.in een voorverwarmde oven op 200C.