KookJij

Gratin van aubergine en seitan

Een heerlijk gratin van aubergine en seitan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin van aubergine en seitan te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C
Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, bestrooi met de bloem, meng 1 minuut met een garde en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Laat enkele minuten zacht koken tot de saus dikt. Breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneelpoeder.
Verbrokkel de seitan en de feta. Giet 1/3 van de bechamelsaus in 4 individuele schotels. Verdeel er de helft van de aubergineschijven (ontdooid) en de helft van de seitan over. Bedek met 1/3 bechamel en herhaal met de overige ingrediënten. Eindig met verbrokkelde seitan en feta. Bak in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
Haal sneden focaccia door olijfolie en gril ze. Serveer bij de gratin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst