Recept
« Terug naar recepten
Graved lax
PT2940M
Graved lax
Een heerlijk graved lax recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Graved lax te bereiden
1. Meng de suiker en het zout. Wrijf er de zalm mee in. Hak de dille fijn en leg een laagje in een kom. Strooi er wat peper en nog wat van het suiker-zoutmengsel over . Leg een zalmfilet (de dikke kant naar onder) op de dille, strooi er opnieuw peper, suiker-zoutmengsel en dille op.
Legb de tweede ingewreven zalmfilet met de dikke kant op de andere. Strooi er opnieuw peper, suiker-zoutmengsel en dille over.
2. Dek de kom af met folie en laat 48 uur marineren op een koele plaats. Keer de zalm af en toe om engiet het vrijgekomen vocht weg.
3. Meng alle ingrediënten voor de mosterdsaus en voeg op het laatst naar smaak dille toe. Serveer met toast en verse dille.
4. Snij de zalm in dunne plakjes en serveer met de mosterdsaus.
Legb de tweede ingewreven zalmfilet met de dikke kant op de andere. Strooi er opnieuw peper, suiker-zoutmengsel en dille over.
2. Dek de kom af met folie en laat 48 uur marineren op een koele plaats. Keer de zalm af en toe om engiet het vrijgekomen vocht weg.
3. Meng alle ingrediënten voor de mosterdsaus en voeg op het laatst naar smaak dille toe. Serveer met toast en verse dille.
4. Snij de zalm in dunne plakjes en serveer met de mosterdsaus.
joop van rij zegt: