DIEN OP: Met bruin brood en bv een komkommer-salade en geef er een frisse witte wijn bij.
BIJ ONS GEBRUIKTE EENVOUDIGE VARIATIE:
1 zijde zalm
85 gram suiker
85 gram zout
5 cc vers witte peper
25 gram koriander poeder
8 - 10 eetlepels gesnipperde dille
enz.
Recept
« Terug naar recepten
Gravlax variatie
PT2880M
Gravlax variatie
Er zijn vele manieren om gemarineerde zalm te serveren en ook alle gravad laxen zijn niet het zelfde
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
2880 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gravlax variatie te bereiden
VIS:
1).Zijden zalm goed droog deppen en controleren op graatjes.
2).Maak een mengsel van zout, suiker, peper, jeneverbessen en korianderzaad.
3).Smeer beide zalmhelften daarmee in aan de filetkant en leg dan de helften op elkaar (met de filetkant tegen elkaar). Dit pakket zalm leg je op de huishoudfolie en dan pak je dat goed in met minstens drie lagen folie. Zorg er voor dat het pakketje aan alle zijden goed dicht zit.
4).In een grote langwerpige platte schaal in de koelkast leggen bedekt met plank en 2 of 3 conservenblikken.
5).Dit blijft 48 uur in de koelkast en we draaien het pakket elke 12 uur.
6).Na 48 uur uit de folie halen, het vocht laten weg lopen en de filetkanten een beetje schoon krabben.
7).In dunne plakjes verdelen
************
SAUS:
1).Doe in de blender de dooier, mosterd, suiker, witte wijnazijn, peper en zout en draai tot een witschuimige homogene massa.
2).Schenk de olie er bij (in een draaiende molen) en draai een mooie mosterd-mayonaise.
3).Schep voorzichtig de gesnipperde dille door de mayonaise.
1).Zijden zalm goed droog deppen en controleren op graatjes.
2).Maak een mengsel van zout, suiker, peper, jeneverbessen en korianderzaad.
3).Smeer beide zalmhelften daarmee in aan de filetkant en leg dan de helften op elkaar (met de filetkant tegen elkaar). Dit pakket zalm leg je op de huishoudfolie en dan pak je dat goed in met minstens drie lagen folie. Zorg er voor dat het pakketje aan alle zijden goed dicht zit.
4).In een grote langwerpige platte schaal in de koelkast leggen bedekt met plank en 2 of 3 conservenblikken.
5).Dit blijft 48 uur in de koelkast en we draaien het pakket elke 12 uur.
6).Na 48 uur uit de folie halen, het vocht laten weg lopen en de filetkanten een beetje schoon krabben.
7).In dunne plakjes verdelen
************
SAUS:
1).Doe in de blender de dooier, mosterd, suiker, witte wijnazijn, peper en zout en draai tot een witschuimige homogene massa.
2).Schenk de olie er bij (in een draaiende molen) en draai een mooie mosterd-mayonaise.
3).Schep voorzichtig de gesnipperde dille door de mayonaise.