Recept
« Terug naar recepten
Grieks Gehaktbrood
PT60M
Grieks Gehaktbrood
Een heerlijk grieks gehaktbrood recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Angelique Frickus
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grieks Gehaktbrood te bereiden
Baktijd: ± 60 minuten bij 200°C of gasovenstand 4
Bereiding:
Bereid de rijst met het zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Kneed het vlees, het ei, de melk en de kruiden goed door elkaar.
Voeg de iets afgekoelde gekookte rijst toe.
Vulling:
Meng de peterselie, knoflook en ui en verkruimel de fetablokjes in het mengsel.
Maak van het gehaktmengsel en de vulling op de volgende wijze een gehaktbroodje.
Leg een laagje gehaktmengsel op de bodem van een beboterde ovenschaal.
Leg hierop een laagje vulling, dan weer een laagje gehaktmengsel, herhaal deze laagjes en eindig met een laagje gehaktmengsel.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over het gehaktbrood en bak het in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
Serveer met aardappelen en een komkommersalade met yoghurt.
Bereiding:
Bereid de rijst met het zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Kneed het vlees, het ei, de melk en de kruiden goed door elkaar.
Voeg de iets afgekoelde gekookte rijst toe.
Vulling:
Meng de peterselie, knoflook en ui en verkruimel de fetablokjes in het mengsel.
Maak van het gehaktmengsel en de vulling op de volgende wijze een gehaktbroodje.
Leg een laagje gehaktmengsel op de bodem van een beboterde ovenschaal.
Leg hierop een laagje vulling, dan weer een laagje gehaktmengsel, herhaal deze laagjes en eindig met een laagje gehaktmengsel.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over het gehaktbrood en bak het in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
Serveer met aardappelen en een komkommersalade met yoghurt.
de bosson zegt: