KookJij

Grieks Gehaktbrood

Een heerlijk grieks gehaktbrood recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grieks Gehaktbrood te bereiden

Baktijd: ± 60 minuten bij 200°C of gasovenstand 4

Bereiding:
Bereid de rijst met het zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Kneed het vlees, het ei, de melk en de kruiden goed door elkaar.
Voeg de iets afgekoelde gekookte rijst toe.

Vulling:
Meng de peterselie, knoflook en ui en verkruimel de fetablokjes in het mengsel.
Maak van het gehaktmengsel en de vulling op de volgende wijze een gehaktbroodje.
Leg een laagje gehaktmengsel op de bodem van een beboterde ovenschaal.
Leg hierop een laagje vulling, dan weer een laagje gehaktmengsel, herhaal deze laagjes en eindig met een laagje gehaktmengsel.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over het gehaktbrood en bak het in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
Serveer met aardappelen en een komkommersalade met yoghurt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

de bosson

de bosson zegt:
super !
masha

masha zegt:
ik vind griekenland een mooi land en moet er een spreekbeurd overhouden:D:D
ik vind het erg leuk en ik vind alleen dat er zo'n lange bereid tijd in zit.
1 uur:?:?