Recept
« Terug naar recepten
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
PT20M
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
Gehaktballetjes die extra lekker zijn door de feta vulling. Zorg wel dat je het
gehakt er goed rondomheen kneed want anders gaan ze open, zoals mij bij
sommigen gebeurde. De smaak was er niet minder om.
De Griekse-tomatenrijst die ik erbij maakte hoort er natuurlijk bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
chefkoch.de: aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse gehaktballetjes met feta vulling te bereiden
- Meng het gehakt met paneermeel, ui, pezo, paprikapoeder, korianderpoeder,rozemarijn en ei.
- Snijd de feta in blokjes.
- Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en doe in elk balletje een blokje feta. Kneed het rondom goed dicht.
- Verwarm een beetje braadboter in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Zet het vuur laag en laat ze nog ongeveer 5 minuutjes op een klein pitje garen.