Recept
« Terug naar recepten
Griekse notencake
PT60M
Griekse notencake
Een heerlijk griekse notencake recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse notencake te bereiden
Maak de noten klein met een blender.Splits de eieren en roer de dooiers met de suiker en het zout tot een schuimige massa.Voeg de gemalen noten,paneermeel,kaneel en sinaasappelsap toe.Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze erdoor.Vet een bakblik of kleine springvorm in met boter en bestuif het met paneermeel.Schep het notendeeg erin en bak de cake in een voorgewarmde oven van 200C geduurende 20 min.Roer het sinaasappelsap,poedersuiker en cognac door elkaar.Maak in de cake met een sateprikker of breinaald gaatjes in de cake en laat het sap erdoor vloeien.Laat de cake afkoelen.
Anna zegt:
Wordt er geen bloem gebruikt in jouw recept?
Is natuurlijk weer de Hollandse gedachte.
Groet, Anna