KookJij

Griekse rondo's met gegrilde aubergine

Een heerlijk griekse rondo's met gegrilde aubergine recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse rondo's met gegrilde aubergine te bereiden

Aardappelen schillen, in vieren snijden en aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Ondertussen knoflook pellen en fijnsnijden. Tijmblaadjes van takjes halen. 3/4 dl olie mengen met knoflook, tijm en naar smaak zout en peper. Aubergines schoonmaken en elk in 6 lange parten snijden. Mengen met helft knoflook-tijmolie. In hete grillpan aubergines in een paar keer in ca. 5 min. gaargrillen. In ruime koekenpan rest olijfolie verwarmen en rondo's aan beide kanten in ca. 7 min. bruin en gaar bakken. Aardappelpuree mengen met rest knoflook-tijmolie en over 4 borden verdelen. Gegrilde aubergines en rondo's ernaast leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

poep

poep zegt:
dit is een erg lekker recept:D:P