Recept
« Terug naar recepten
Griekse spinaziepitta
PT60M
Griekse spinaziepitta
Een heerlijk griekse spinaziepitta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse spinaziepitta te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien.Zoek de spinazie uit en was het.Het water met zout aan de kook brengen en de spinazie er 4 min. laten in blancheren,laten uitlekken en dan grof hakken.Smoor de sjalotten en de knoflook glazig in de gesmolten boter.Voeg de spinazie toe en breng de groente op smaak.Snijd de feta in blokjes.Klop de eieren los en meng het met de paneermeel en de feta door de spinazie.Verwarm de oven voor op 200C.Spoel een bakplaat om met koud water.Rol het bladerdeeg flinterdun uit en snijd er 6 rechthoeken van 25X30 cm.uit.Bekleed de helft van de bakplaat met 3 plakjes bladerdeeg,zodat de deeglapjes over de rand van de bakplaat hangen.Verdeel de spinaziemengsel erop,sla de randen over de vulling en leg de overige plakken deeg op de spinazie.Prik op verschillende plaatsen gaatjes in het deksel.Bestrijk de spinazietaart met de losgeroerde eidooier en bak deze 50 min. in de hete oven.
Lekker met een salade.
Lekker met een salade.
larosadereus zegt: