Recept
« Terug naar recepten
Griekse stoofschotel van rundvlees en uien
PT130M
Griekse stoofschotel van rundvlees en uien
Een heerlijk griekse stoofschotel van rundvlees en uien recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse stoofschotel van rundvlees en uien te bereiden
Verhit de olie en bak hierin het vlees rondom bruin.Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes,knoflook,laurier,kaneel en oregano 5-10 min.in het bakvet.Voeg de tomaten,rode wijn en 2 dl.water toe.Leg het vlees terug in de pan en voeg evt.nog wat water toe,want het vlees moet net onder water staan.Stoof het vlees met de deksel op de pan 2 uur tot het gaar is.Breng dit op smaak met peper en zout en strroi voor het serveren de peterselie erover.
petra zegt: