Recept
« Terug naar recepten
Griekse vis
PT90M
Griekse vis
Een heerlijk griekse vis recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse vis te bereiden
Laat de visfilet ontdooien.Vet een ovenschaal in met de olie en leg de vis erin.Besprenkel deze met het citroensap en wat zout.Schil en snipper de uien en knoflookteentjes.Ontvel de tomaten.Snijd 4 van de ontvelde tomaten doormidden en verwijder de pitjes.Laat het vocht weglopen.Snijd het vruchtvlees in stukjes. Bak in 4 eetl.olie,uien en knoflook goudbruin.Voeg de stukjes tomaat en de witte wijn toe.Laat het sausje op een zacht vuur ongeveer 40 min.koken,tot deze voor de helft is ingekookt.Giet het sausje over de vis.Snijd de overgebleven tomaten in plakken en leg deze er boven op.Bestrooi ze met de gehakte peterselie en druppel er 2 eetl.olijfolie over.Schijf de schaal(zonder deksel) in een voorverwarmde oven van 200C en bak de vis in 20 min.
Koen & Esmeralda zegt: