Zag bij de groenteboer weer bloedsinaasappelen, dacht weer aan dit heerlijke recept.
Recept
« Terug naar recepten
Griesmeelpudding met rozemarijn en sinaasappel
PT40M
Griesmeelpudding met rozemarijn en sinaasappel
Een heerlijk griesmeelpudding met rozemarijn en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Volkskeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griesmeelpudding met rozemarijn en sinaasappel te bereiden
1. Breng melk en rozemarijn aan de kook en laat 12 min. op heel laag vuur trekken. Verwijder de rozemarijn.
2. Meng griesmeel en 50 gram suiker en voeg al roerend toe aan de hete melk. Laat dit mengsel 5 tot 15 minuten op heel laag vuur pruttelen (blijf roeren!) tot het zo dik is dat een streep die je erin trekt, even zichtbaar blijft. Haal de pan van het vuur en roer eerst de boter en dan de eidooier door de griesmeel.
3. Klop het eiwit met 10 gram suiker en een snuf zout stijf en spatel dit door de griesmeel (zorg voor koude eieren en goed ontvette schaal en mixer!!).
4. Schep de massa in een omgespoelde puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast stevig en koud worden.
5. Breng intussen het sinaasappelsap met 30 gram suiker zachtjes aan de kook. Meng het aardappelmeel met de slagroom en voeg al roerend toe aan het sap. Blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
6. Stort de pudding en schenk er wat warme of koude saus overheen (geef de rest erbij). Garneer met rozemarijn.
2. Meng griesmeel en 50 gram suiker en voeg al roerend toe aan de hete melk. Laat dit mengsel 5 tot 15 minuten op heel laag vuur pruttelen (blijf roeren!) tot het zo dik is dat een streep die je erin trekt, even zichtbaar blijft. Haal de pan van het vuur en roer eerst de boter en dan de eidooier door de griesmeel.
3. Klop het eiwit met 10 gram suiker en een snuf zout stijf en spatel dit door de griesmeel (zorg voor koude eieren en goed ontvette schaal en mixer!!).
4. Schep de massa in een omgespoelde puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast stevig en koud worden.
5. Breng intussen het sinaasappelsap met 30 gram suiker zachtjes aan de kook. Meng het aardappelmeel met de slagroom en voeg al roerend toe aan het sap. Blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
6. Stort de pudding en schenk er wat warme of koude saus overheen (geef de rest erbij). Garneer met rozemarijn.
wouros zegt: