KookJij

Grietfilets in kruidenkorst

Een heerlijk grietfilets in kruidenkorst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grietfilets in kruidenkorst te bereiden


De grietfilets spoelen, droogdeppen, kruiden met peper en zout en aan alle kanten instrijken met mosterd. Het paneermeel mengen met de gehakte peterselie en kervel en de grietfilet ermee paneren.
De grietfilets in een beboterde ovenschotel schikken en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C plaatsen. Halverwege de baktijd de grietfilets omkeren.
De champignons reinigen, er de eindjes afsnijden en ze samen met de kerstomaatjes 3 minuten in de olijfolie bakken. Zout naar smaak even bij.
Voor de saus: de sjalotjes fruiten in een klontje boter. De peperbolletjes, de visfumet en de witte wijn (of het bier) toevoegen en tot een derde inkoken. De saus zeven, de room toevoegen, opnieuw even inkoken en tot slot klontje per klontje de resterende boter onder de saus roeren. Of maak gewoon een zakje saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De grietfilets in het midden van verwarmde borden schikken. Eromheen druppels saus lepelen. Garneren met de champignons en de tomaat. Opdienen met in boter gestoofde worteltjes of broccoliroosjes en natuuuraardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst