KookJij

Grijze garnalensoep

Een heerlijk grijze garnalensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grijze garnalensoep te bereiden

Snipper de ui fijn en vervolgens de wortelen en het wit van de prei. Fruit alles zachtjes in een grote pan met de gesmolten boter.
Voeg de grijze garnalen toe zodra de groenten mals zijn en laat twee minuten doorkoken.
Giet er de whisky bij en laat nog een minuutje koken, voeg er dan de tomatenpuree bij.
Leng aan met 1,25 dl water, voeg er het bouillonblokje bij en een mespuntje cayennepeper. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
Draai alles door de mixer, filter indien nodig en verrijk met de room.
Breng op smaak en dien de soep heet op eventueel met broodkorstjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst