Recept
« Terug naar recepten
Grijze garnalensoep
PT40M
Grijze garnalensoep
Een heerlijk grijze garnalensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grijze garnalensoep te bereiden
Snipper de ui fijn en vervolgens de wortelen en het wit van de prei. Fruit alles zachtjes in een grote pan met de gesmolten boter.
Voeg de grijze garnalen toe zodra de groenten mals zijn en laat twee minuten doorkoken.
Giet er de whisky bij en laat nog een minuutje koken, voeg er dan de tomatenpuree bij.
Leng aan met 1,25 dl water, voeg er het bouillonblokje bij en een mespuntje cayennepeper. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
Draai alles door de mixer, filter indien nodig en verrijk met de room.
Breng op smaak en dien de soep heet op eventueel met broodkorstjes.
Voeg de grijze garnalen toe zodra de groenten mals zijn en laat twee minuten doorkoken.
Giet er de whisky bij en laat nog een minuutje koken, voeg er dan de tomatenpuree bij.
Leng aan met 1,25 dl water, voeg er het bouillonblokje bij en een mespuntje cayennepeper. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
Draai alles door de mixer, filter indien nodig en verrijk met de room.
Breng op smaak en dien de soep heet op eventueel met broodkorstjes.