Recept
« Terug naar recepten
Groene appelsorbet
PT45M
Groene appelsorbet
Een heerlijk groene appelsorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene appelsorbet te bereiden
Snijd de appels in 4 parten en verwijder de klokhuizen, schil ze niet.
Wentel ze door het citroensap.
Schik de appelpartjes naast elkaar in een ondiepe plastic doos en zet ze ruim 1 uur in de diepvries.
Verwarm intussen in een pan het water met de suiker op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Kook de siroop op halfhoog vuur 5 min. Laat hem afkoelen en roer er de glucosesiroop erdoor.
Pureer de ijskoude appels zeer fijn in een keukenmachine.
Roer geleidelijk circa een derde van de siroop erdoor, zodat het een gladde puree wordt.
Schraap tussentijds een-of tweemaal de wanden van de mengkom af.
Meng de rest van de siroop door de puree.
Draai het ijsmengsel in een ijsmachine tot ijs.
Wentel ze door het citroensap.
Schik de appelpartjes naast elkaar in een ondiepe plastic doos en zet ze ruim 1 uur in de diepvries.
Verwarm intussen in een pan het water met de suiker op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Kook de siroop op halfhoog vuur 5 min. Laat hem afkoelen en roer er de glucosesiroop erdoor.
Pureer de ijskoude appels zeer fijn in een keukenmachine.
Roer geleidelijk circa een derde van de siroop erdoor, zodat het een gladde puree wordt.
Schraap tussentijds een-of tweemaal de wanden van de mengkom af.
Meng de rest van de siroop door de puree.
Draai het ijsmengsel in een ijsmachine tot ijs.