Recept
« Terug naar recepten
Groene asperges met fijne ham en een gepocheerd ei
PT60M
Groene asperges met fijne ham en een gepocheerd ei
Een heerlijk groene asperges met fijne ham en een gepocheerd ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene asperges met fijne ham en een gepocheerd ei te bereiden
Snijd zo nodig de harde steeleinden van de asperges en zorg dat de asperges even lang zijn. Schil met een dun schiller de steel vanaf 4 cm van de onderzijde. Stoom de asperges, samen met de gepelde zilveruitjes, in een slede met een rooster, boven licht gezouten water in 15 minuten beetgaar. Haal de slede van het vuur en bedek ze met aluminiumfolie. Zet ze weg. De asperges garen nog wat door. Breng 1 liter water met de azijn aan de kook. Draai dan het vuur wat lager zodat het water bijna kookt. Doe telkens 1 kakelvers ei in een kopje en laat dit in één beweging in het bijna kokende water lopen. Pocheer zo alle eieren in 4 minuten elk. De eierdooiers dienen zacht te blijven. Haal het gepocheerde ei uit het water en bewaar het zolang in een schaal met handwarm water. Kruid voor de saus de créme fraïche met wat zout, witte peper en een flinke snuif nootmuskaat.