Recept
« Terug naar recepten
Groene asperges met sesamzaad en geitenkaas en not
PT20M
Groene asperges met sesamzaad en geitenkaas en not
Een heerlijk groene asperges met sesamzaad en geitenkaas en not recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene asperges met sesamzaad en geitenkaas en not te bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden.Snijd het houtachtige gedeelte van de asperges en schil de onderkant eventueel rondom.Blancheer de asperges in ruim kokend water met zout beetgaar.Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.Snijd de asperges over de lengte doormidden en snijd deze helften vervolgens schuin in drieën.Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sesamzaadjes al omschuddend goudbruin.Zorg ervoor dat ze niet te donker worden,dan smaken ze bitter.Leg de geitenkaas op een bakplaat en laat de kaas in de oven warm worden tot deze een beetje gaat smelten.Klop de mosterd met de azijn,zout enpeper door elkaar.Voeg al kloppende en beetje bij beetje de notenolie toe en roer tenslotte de bouillon erdoor.Meng de dressing door de rucola en schep de asperges om met het sesamzaad.Schep de rucola op borden en verdeel de asperges erover.Leg de kaasplak er voorzichtig bovenop en serveer direct.Extra lekkere tip:schep een flinke lepel honing over de kaas.